Wonen in de Binckhorst

Wonen in de Binckhorst, is dat leuk? Zeker wel! En wie kan daar nou beter iets over vertellen dan iemand die er nu al woont. Arjen en zijn vrouw zijn Binckhorst bewoners van het 1e uur en we hebben Arjen een aantal vragen gesteld over hoe wonen in de Binckhorst nou écht is.

Arjen, hoi! Wonen in de Binckhorst – hoe, wat en waar?

Wij wonen nu zo’n 1,5 jaar in het oude KPN gebouw aan de Maanweg.

Vertel, waarom deze plek?

We waren op zoek naar een huis in Den Haag. Nieuwbouw, dat sowieso. We hadden geen zin om te klussen dus we waren op zoek naar iets waar we zo in konden, wat de aankomende 30 jaar goed blijft en waar we verder niet veel aan hoefden te doen. En een centrale locatie was een vereiste. Mijn vrouw werkt op de Haagse Hogeschool en ik ben voor m’n werk veel onderweg. En dan is wonen aan het Maanplein gewoon heel gunstig.

Je rijdt vanaf hier zo het Prins Clausplein op en Den Haag centrum en Voorburg zijn ook lekker dichtbij. En onze zoon woont in het buitenland. Dan is het ook fijn dat we met zo’n 10-15 minuten in de trein op Schiphol zijn. Met de opening van de Rotterdamse baan wonen we helemaal centraal en dat is precies waar we naar op zoek waren. Rotterdam, Amsterdam of richting het zuiden, je bent er straks zo.

Wat wel grappig is, is dat we er later eigenlijk pas achter kwamen hoe leuk de Binckhorst is. Het gebied is natuurlijk nog volop in ontwikkeling maar dat vind ik echt super gaaf!

Heb je dat idee ook? Dat je woont in een voormalig industriegebied waar nog volop ontwikkeld en gebouwd wordt?

Het leeft al enorm dus nee, ik heb niet het idee dat we wonen op een braakliggend terrein wat nog totaal niet leeft.

Wat is jouw favoriete plek in de Binckhorst?

Kompaan aan de Thuishaven. Heerlijk aan het water genieten met een biertje. Beter wordt het niet. En persoonlijk houd ik heel erg van hoogbouw en je hebt vanuit hier een prachtig uitzicht over de Haagse skyline.

Verder nog tips?

Het is niet zo zeer een plekje in de Binckhorst maar wat niet veel mensen weten, is dat je ook zo in het groen zit. Wij fietsen graag en als je het Prins Clausplein doorsteekt, fiets je zo richting het groen achter Pijnacker/Nootdorp en het Delfste Hout. Of de andere kant op, richting Stolwijk en Gouda, ook allemaal groen.

De Binckhorst is nog niet klaar, dat weten we. En het staat allesbehalve stil. Stel, we zijn 3 jaar verder. Waar kijk je het meest naar uit?

Het gebied blijft denk ik altijd wel in beweging. Dus over drie jaar ook nog.

Waarom denk je dat?

Omdat het een enorm groot gebied is. En ik denk dat er een hoop mensen naartoe willen verhuizen dus met 3 jaar denk ik niet dat je er al klaar bent. Er zijn nu ook al best wat bedrijven en ik verwacht er in de toekomst steeds meer. Dat bedrijven zien, dit is zo’n succes, zo leuk hier, hier willen wij tussen zitten. Je kan hier namelijk nog echt wat, het is niet zo vastomlijnd allemaal.

Wat heb je de afgelopen tijd al zien gebeuren?

Er is veel ruimte vrijgemaakt voor nieuwe ontwikkeling, nieuwe gebouwen. Ook zie je er veel jonge bedrijfjes en pop-ups. Veel creatieve bedrijven, echt leuk! De oude industrie gaat weg en er komen nieuwe creatieve dingen voor terug.

Hoe zijn je buren? Wat voor soort mensen wonen er?

Poe, dat gaat eigenlijk alle kanten op. Er woont van alles. Veel jonge mensen, gezinnen ook. En dan types zoals wij. Onze kinderen wonen allang niet meer thuis en we hebben de tijd en ruimte aan onszelf. Dat vind ik ook een van de leuke dingen aan wonen hier. De verschillende soorten mensen.

Oké, de Binckhorst is helemaal jullie plek. Is Linck dan niks voor jullie?

Wie weet…. De stijl, dat robuuste, spreekt me wel aan. En gaaf dat er zoveel aandacht besteed is aan de binnenkant. Je ziet vaak dat de buitenkant mooi is, de appartementen goed zijn maar dan zo’n sfeerloze gallerij.

Ik hoor het al, de nieuwe bewoners van Linck.

Haha, eerst m’n vrouw maar eens overtuigen dat de verhuisdozen misschien weer tevoorschijn moeten worden gehaald.Voor het optimaal functioneren van de website gebruiken wij cookies, je kunt deze accepteren of weigeren.