Wonen in Linck

In Linck vind je een grote variatie aan woninggrootte en woningtype. Maar wat Linck écht onderscheidt van andere gebouwen is het sociale hart van het gebouw: het atrium.

Als je het gebouw in loopt, ontvouwt het atrium zich boven je hoofd. Dit atrium, het hart van Linck, kronkelt zich door het gebouw heen naar boven waardoor je van beneden helemaal omhoog kan kijken.

Een groene binnenwereld

Industrieel en robuust en toch groen. Het gebouw moet een stukje park middenin de stad worden, met veel groen in de binnentuinen. Dwars door het gebouw heen loopt het atrium. Een groene binnenwereld die vanaf de begane omhoog tot aan de bovenste verdieping omhoog strekt.

Ook vind je op verschillende hoogten in het gebouw binnentuintjes terug, die mooi samensmelten met het atrium.

Verder is Linck zo ontworpen dat ook dieren en planten, laten we zeggen ‘de andere klanten’, van Linck een plekje krijgen. Een mooie combi van gebouw, mens en natuur.

Linck verbindt

In Linck draait alles om verbinden. Verbinding tussen de bewoners. Tussen binnen en buiten. Tussen natuur en gebouw.

Het hart van het gebouw, het atrium, verbindt het gebouw met de straat en vormt daardoor de kern van Linck. Het is zó ontworpen dat je overal mensen tegenkomt.  Je ziet andere bewoners in en rondom het atrium. Beneden lopen bezoekers het gebouw binnen: altijd gezelligheid voor je voordeur. Even wat meer rust? Ook dat kan in het atrium en de binnentuinen.

Naast je vrienden of bekenden wonen?

Er komen verschillende woningtypes in Linck, met elk zo een eigen indeling en woninggrootte, voor een leuke mix aan bewoners, van jong tot oud. En die mooie mix aan mensen maakt Linck straks Linck. Divers. Eigengereid. Levendig.

Via een samenwerking met Het Nieuwe Collectief willen we onderzoeken of ook mensen als groep willen én kunnen wonen in Linck. Het Nieuwe wat? Het Nieuwe Collectief dus. Via HNC koop je wel gewoon je eigen huis maar worden er een aantal naastgelegen woningen gereserveerd voor een groep. Je weet dus zeker dat je leuke buren krijgt want je buren zijn eigen vrienden of bekenden.

Meer weten over HNC? Neem dan eens een kijkje op de site.

Voor het optimaal functioneren van de website gebruiken wij cookies, je kunt deze accepteren of weigeren.