';

Wonen in Linck

In Linck vind je een grote variatie aan woninggrootte en woningtype. Maar wat Linck écht onderscheidt van andere gebouwen is het sociale hart van het gebouw: het atrium.

Dwars door het gebouw loopt het atrium.  Ogen dicht en zie het volgende voor je…. Een groene binnenwereld die vanaf de begane grond tot aan de bovenste verdieping omhoog strekt. Het atrium vertakt op verschillende plekken in het gebouw naar de binnentuinen, de zogeheten tuinpockets: groene ruimten waaraan de woningen liggen. Een plek om ’s ochtends met een kop koffie te genieten van het uitzicht over Den Haag of een praatje te maken met je buren.

Een groene binnenwereld

Industrieel, robuust en tóch groen. Het vriendelijk groen in het atrium, de binnentuintjes en aan de gevel wordt gecombineerd met robuuste en industriële materialen die passen bij het karakter van de Binckhorst. Er komen in totaal 3600 planten, 3000 buiten en 600 binnen, samen goed voor zo’n 110 verschillende soorten planten.

Het doorlopende atrium en de tuinpockets zorgen voor plekken waar de natuur binnen en buiten met elkaar verbonden wordt én waar bewoners met elkaar en met deze natuur in contact komen. Dat maakt Linck zo bijzonder: groen, sociaal en gezond wonen in één gebouw.

Verder is Linck zo ontworpen dat ook dieren, laten we zeggen ‘de andere klanten’, van Linck een plekje krijgen. We plaatsen 201 nestkasten voor vogels, insecten en vleermuizen. Een mooie combi van gebouw, mens en natuur.

Linck verbindt

In Linck staat verbinden centraal. Verbinding tussen de bewoners, bezoekers en passanten. Tussen binnen en buiten. Tussen natuur en gebouw. Via een bijzondere route – door het atrium met allerlei soorten planten aan de binnengevels én de binnentuinen – bereik je je woning. Je ziet elkaar, zegt gedag en kent elkaar, wel zo leuk thuiskomen!

Normaal gesproken loop je je voordeur uit, trek je de deur achter je dicht en dat was het dan. Niet hier! Het hart van het gebouw – het atrium – is de schakel tussen het wonen, werken en ontmoeten in Linck. Het is zó ontworpen dat je overal mensen tegenkomt. Je ziet andere bewoners in en rondom het atrium. Beneden lopen bezoekers het gebouw binnen: altijd levendigheid voor je voordeur. Even wat meer rust? Tuurlijk, ook dat kan!

Voor het optimaal functioneren van de website gebruiken wij cookies, je kunt deze accepteren of weigeren.