Natuurinclusief wonen

Natuurinclusief – wat houdt dat precies in?

Een van de belangrijke essenties van Linck is natuurinclusiviteit. De gedachte hierachter is dat we een gebouw maken en daarmee iets wegnemen van de natuur. Door Linck natuurinclusief te bouwen doen we een poging om ook weer iets terug te geven. Experts als DS Landschapsarchitecten en de Dakdokters hebben ons daarbij geholpen.

Het doorlopende atrium en de binnentuinen zorgen voor plekken waar de natuur binnen en buiten met elkaar verbonden worden én waar bewoners met elkaar en met deze natuur in contact komen. Dat maakt Linck zo bijzonder: groen, sociaal en gezond wonen in één gebouw.

Om je een beeld te geven van hoe Linck natuurinclusief wordt gemaakt…

Er komen 3.000 planten buiten en 600 planten binnen, samen goed voor zo’n 110 verschillende soorten planten. Ook komen er in totaal zo’n 200 nestkasten voor onder andere zwaluwen, mussen en insecten. Een regenwaterberging van 53.000 liter zorgt voor bewatering van de beplanting in de tuinpockets en -loggia’s en voor een lagere belasting van het riool in geval van zware buien.

En het onderhoud? Dat wordt centraal georganiseerd, zodat de planten er altijd goed bij staan en de vogels blijven fluiten.

Voor het optimaal functioneren van de website gebruiken wij cookies, je kunt deze accepteren of weigeren.